Výprava světlušek s rodiči

V termínu 17.-18.9.2022 proběhla již tradiční výprava světlušek s rodiči. Bohužel nám ale nepřálo počasí, proto nebylo možné udělat výpravu klasicky na Vojtěchově. Naštěstí ale byla naše nová klubovna zrovna volná, a tak jsme akci přesunuli tam.
V sobotu se tak před klubovnou sešlo okolo 35 účastníků, kteří byli odhodlaní zažít skautský program na vlastní kůži.
Nejprve jsme se všichni seznámili a zahráli si úvodní hru. Dále nás čekala hra, která prověřila paměť světlušek i rodičů. Účastníci při ní byli rozděleni do dvojic a museli v lese hledat kartičky s řadou symbolů (dospělí písmenka a čísla, světlušky obrázky). Tuto řadu symbolů si museli zapamatovat a přeříkat ji vedoucím, kteří toto kontrolovali. Všichni se do hry pustili s nadšením a odhodláním, které nakonec vedlo k tomu, že rodiče těsně vyhráli nad světluškami. Vítězství si ale neužívali dlouho. Následující hra prověřila více fyzickou zdatnost a spočívala v tom, že účastníci museli přinést různě barevné papírky poházené po klubovně pouze s použitím brčka. V této hře tedy jednoznačně vyhrály světlušky. K večeru pak světlušky hrály ještě hru na Upíry a schovku, která vyžadovala také spoustu odvahy, protože probíhala převážně potmě.
Veškeré hry byly prokládány také dobrým jídlem. Nesměl chybět Mamutův výborný guláš, buchty od rodičů dětí, nebo párky pečené v troubě, protože venku celý večer pršelo. Čas byl také na debaty rodičů s vedoucími, které byly zaměřeny na plány oddílu, vybavení dětí a podobné informace, které je vždy dobré pořádně probrat.
V neděli už jsme pozvolna pouklízeli klubovnu, zahráli pár her a pomalu se rozprchli domů. Jsme rádi že se tato akce stala tradicí, a my tak můžeme každý rok pracovat na utužování vztahů s rodiči dětí.