Zahajovací výprava vlčat 2023

Po dlouhých letních prázdninách nás čekala zahajovací, nováčkovská, výprava. Ta se uskutečnila ve dnech 22. – 24.9. 2023 na našem známém místě, srubu Pod Horou.

V pátek byl sraz v 17:00, kdy nejprve proběhlo ubytování a poté obstarání srubu. Večer se všichni sešli u ohně, kde jsme si společně zazpívali pár písniček a pak rychle na kutě, protože v sobotu nás čekal vydatný program. Ta nejodvážnější vlčata dokonce vyzkoušela přespání ve stanu a ani zima tam na ně nemohla.

Cílem výpravy bylo mimo přijímání nových vlčátek do smečky i poznávání postav z Knihy džunglí. To proběhlo postupnou návštěvou jednotlivých stanovišť. V dopoledne si kluci na stanovišti Balúa zkusili předvést scénky podle vlčáckých zákonů, dále si vyzkoušeli orientaci v mapě se Šerchánem, vylezli na poradní skálu s Baghírou a připravili oběd, který se jako tradičně skládal z fazolí. Odpoledne se věnovali zdravovědě a poznávání stromů s Rakšou, vyzkoušeli si plížení jako had Ká, rozluštili zašifrované texty u Mauglího a postavili slavnostní pagodu na večerní rituál Velkého vytí na Poradní skále. Na večeři jsme klukům udělali radost s pizzou, která všem moc chutnala (možná o trochu víc než fazole z oběda). Když se začalo smrákat, pomalu jsme vyrazili k Poradní skále, kde jsme slavnostně přijali nová vlčata do naší smečky, což ztvrdili přivázáním své stužky na totemovou hůl. Všichni byli plni dojmů a unavení, takže sotva se zavrtali do spacáků, usnuli.

V neděli ráno už jsme jen sbalili věci, uklidili srub, zahráli si pár her a výpravu jsme ukončili jako tradičně naším vlčáckým pokřikem.

Tento záznam byl publikován v Dvojka . Uložit odkaz do záložek.