Nováčkovská výprava vlčat

Po letních prázdninách a letním táboře se opět potkáváme na skautských schůzkách a čekala nás první zářijová výprava. Ta se uskutečnila na našem oblíbeném srubu Pod Horou.
Myšlenkou a hlavním cílem bylo přivítání nováčků a seznámení s Mauglím a jeho kamarády, což se nám myslím povedlo. Sešli jsme se v pátek 30.9. na srubu, ubytovali jsme se a připravili vše potřebné. Takže jsme si ze studánky přinesli dostatek pitné vody, připravili dříví na oheň, zatopili v kamnech a dali se do práce. Vybrali jsme si ohniště pod Poradní skálou, kde proběhl rituál přijímání nováčků. Nechyběl slavnostní oheň, pagoda, aby rituál nabral správný směr. Na přání kluků jsme si upekli klasické párky a u ohně se následně hrálo na kytaru. Poté jsme všichni ulehli, neboť nás čekal další nabitý den.
Po krátké ranní rozcvičce jsme se vrhli na snídani. Rohlíky s marmeládou nikoho neurazily a přišel na řadu první program. Formou stanovišť a zdejších plnění úkolů, jsme chtěli nováčkům představit a ostatním připomenout, metodiku Knihy džunglí. Kluci byli rozdělení do družin a po zadané trase potkávali stanoviště s jednotlivými zvířátky. Tady si vlčata vyzkoušela všechny druhy úkolů. Musela zapojit sílu, mysl, odhodlanost a spolupráci. Poté, co všechny skupinky obešli všechny stanoviště, vrátili jsme se ke srubu, kde došlo k vyhodnocení. Po krátkém oddychu jsme pobrali potřebné věci a odebrali jsme se opět k ohništi pod Poradní skálou, kde jsme si uvařili oběd. Vzhledem k tomu, že jsme měli bystřické zázemí, tak jsme se rozhodli na jídle nešetřit. Konkrétně těstoviny s kuřecím masem a zeleninou měly poměrně dobrý úspěch. Po obědě už čas kvapil, takže jsme vše poklidili. Zajistili ohniště, poklidili srub a okolí a s poslední krátkou pohybovou aktivitou, jsme se rozloučili. Nesměl chybět pokřik, ani známé památeční kartičky.

Věřím, že první rozehřívací výpravu letošního skautského roku, jsme si všichni náležitě užili.
Za celý tým vedoucích zdraví Marťas!

Tento záznam byl publikován v Dvojka . Uložit odkaz do záložek.