II. Skautský country bál

Dne 12. listopadu 2016 se v bystřické Orlovně po dvou letech opět uskutečnil náš skautský country bál. S potěšením musím konstatovat, že se opravdu vydařil. Už u vstupních dveří návštěvníky obklopila pravá westernová atmosféra, a tak není divu, že jsme to rázem nebyli my, ale ostřílení kovbojové a dámy z divokého západu.

Když si naši hosté udělali pohodlí, zahájili jsme bál tematickou scénkou „Mike hrdinou“, o kterou se postaral náš oddíl Třítečáků a poté jsme pódium přenechali taneční skupině Tanzanit, která nám během večera zatančila řadu country tanců a následně zajistila i jejich výuku. Kdo zrovna netančil, mohl se jít občerstvit do našeho saloonu, nebo využít náš stylový fotokoutek, na jehož přípravách se podílely především světlušky z našeho střediska. K tanci a poslechu hrála skupina Občasná sešlost ve složení Lenka Macháčková, Iveta Horáková, Jožka Pololáník a Roman Horák. A hráli opravdu skvěle.

K tomu, aby zábava probíhala ve stylu divokého západu, dopomohl i Láďa Došlík, který předvedl skvělou show s kolty a honáckým bičem, plnou neuvěřitelných triků. Během večera proběhlo také pár soutěží, mezi kterými nechybělo ani tradiční objíždění barelů, tanec s tenisákem mezi čely, nebo praskání balonků, které měly páry při tanci přivázané na nohou. Jinými slovy – o zábavu nebyla nouze.A jako každá správná akce má i náš country bál vtipnou příhodu, kterou jsme samozřejmě počastovali obecenstvo. Na plakátech, které jsme rozvěsili po Bystřici, se objevil překlep v podobě skupiny Občanská sešlost. Naštěstí se na plakátech vyskytla jen tahle jedna chyba, neboť skupinu Tanzanit, kterou jsme původně překřtili na Tranzit, jsme stihli opravit.

Když celou akci shrnu, myslím, že to byl skvělý večer, při kterém se pobavily snad všechny věkové kategorie a doufám, že se příští rok opět uskuteční. Velké poděkování patří kapele Občasná sešlost, která nás provázela celým večerem, dále taneční skupině Tanzanit, která nás naučila country tance, Láďovi Došlíkovi za jeho show, všem těm, kteří nám pomohli s přípravami nebo organizací, a samozřejmě každému, kdo se našeho country bálu zúčastnil.