Středisková výprava do Jihlavy

Hodiny ukazují 6:15 a čtyřicet skautů, ještě s nerozlepenými víčky, se potkává na vlakovém nádraží. Ve stejném okamžiku, kdy posíláme rodiče zpět do vyhřátých postelí, se dozvídáme, že vlak naším směrem nejede a nepojede. Co uděláme? Rozpustíme to? Za žádnou cenu! Zahrajeme si nějakou hru, posnídáme něco ze zásob a počkáme. Však ono se to nějak vyvrbí.

Zhruba za hodinu nás vysvobozuje řidič autobusu, který nás ochotně odváží do Žďáru nad Sázavou. Zde si při čekání na přípoj stíháme rozbít jedno koleno a jedeme dál. Ani výluky a několikeré střídání dopravních prostředků nás nemůžou vyvést z dobré nálady. Konečně jsme na nádraží v Jihlavě. Upír už nás čeká, přistavuje auto, odváží bagáž a my nabíráme jasný směr. Směr zoologická zahrada, naše první zastávka.

Rozdělujeme se do čtyř týmů, musíme splnit pár zapeklitých úkolů, odpovědět na několik nesnadných otázek. Není ale nic, co by nás
zastavilo. Procházíme se napříč kontinenty, poznáváme různá zvířata – od žiraf a surikat přes klokany, papoušky, plameňáky až po medvědy, tygry nebo hady. V ZOO bychom klidně strávili několik dalších hodin, ale čas je neúprosný, musíme dál. Čeká nás totiž návštěva jihlavské šatlavy s ukázkami různých druhů mučení a strašidelné bludiště. Společnost nám tentokrát tedy dělají čarodějnice, bubáci a zločinci.

Úsměvy se nás sice drží, síly nás ale pomalu opouští. Co s tím? Jedeme se osvěžit do aquaparku! Divoká řeka, sauna, tobogán, vířivka, tobogán, tobogán, pára, vířivka, sauna, tobogán. Dvě hodiny jsou pryč dřív, než řekneš NAZDAR, venku je tma jako v ranci. Nasedáme na trolejbus a za doprovodu zvuků kručících žaludků přicházíme do klubovny místního střediska Zvon, kde už na nás čeká teplá večere. Díky Bohu, Ivošovi a Míši za ni!

Co s načatým večerem? Po tomhle dni jediné – rozmotat karimatku, škrtnout zipem u spacáku a… Ráno vstáváme s novou energií, kterou ještě podpoříme vánočkou a kakaem. Po zkušenostech z předchozího dne raději vyrážíme hned na vlak, autobus, vlak, vlak, vlak domů.Mně se na výpravě líbilo, co tobě? A ty jsi nebyl? Koukni na fotky a příště pojeď s námi!

Fond Vysočiny