Skautský Country bál

V sobotu 22.11.2014 se v Orlovně v Bystřici nad Pernštejnem uskutečnil skautský Country bál. Pánové nasadili kloubouky, naleštili boty a a nasadili pásy s kolty proklatě nízko. Dámy se pro změnu oblékly do westernových šatů. Bandité neměli šanci neboť šerif a jeho pomocníci strážili vstup a pouštěli pouze spořádané občany Bystr Townu.
Plakáty a pozvánky byly rozeslány a na první ročník z toho byla slušná účast kolem 100 návštěvník, kteří si kromě tance užili spoustu zábavy v řadě soutěží jako například šlapání balonků, židličkovaná, tancování s míčkem nebo slalom na koni,připravené oddílem Trřítečáků. Nechyběl pestrý program, kterému dominovalo vystoupení taneční skupiny Kosatky a rovněž cowboyské představení Láďi Došlíka, který se nejen pochlubil všelijakými triky s kolty, ale skvěle mu to šlo i s bičem. Pro ty, kteří se chtěli zdokonalit v tanci byla připravena jejich výuka.

Celý večer provázela pravá atmosféra divokého západu, které napomáhala westernová výzdoba saloonu, náš famozní westernový fotokoutek a samozřejmě stylově oblečení návštěvníci, kteří si bál náležitě užívali. Poděkování patří skvělé hudební skupině PUNC, která nám hrála a zvukaři Fandovi Macháčkovi. Když se zrovna netančilo, tak se tvořila fronta v místní taverně, kde se mohli účastníci najíst a napít. Kolem půlnoci překvapivě nepřišel kankán, ale ocenění přátel skautingu, kteří našemu středisku vydatně a nezištně pomáhají. Ocenění Josef Samek, Aleš Svoboda, Fanda Macháček, Lenka Macháčková, Ilona Hovorková a Milan Břenek dostali stylový list díků a kaktus z Mexika.

Hrálo a tančilo se do 2:00 a ti, kteří toho neměli stále dost, si ještě užívali následné reprodukované hudby. Kolem 4:00 se všichni spořádaní občané Bystr Townu rozešli ke svým domovům.Myslím, že se tenhle bál vyvedl a určitě se všichni těšíme na další…

více fotek je ke shlédnutí zde