10.Výroční výprava

Ještě poslední upozornění než vše vypukne…..OPRAVDU SE NEBUDE JEDNAT O ŽÁDNOU MÁJOVOU VYCHÁZKU. Tak tomu uzpůsobte vybavení.“
Ano po přečtení téhle věty jsem opravdu začala mít strach, co se bude dít. Opak byl ale pravdou. V pátek jsme se klasicky sešli v klubovně a po legendě o proslulé HŘE O TRŮNY jsme se rozdělili na dva týmy:
• Starky (šedí): Terka, Evča, Katka, Víťa, Pip
• Lannistery (červení):Anka, Hanča, Sámo, Radim a Marťa

Následovala cesta na Domaňák a do Vojtěchova, při které promokly i nepromokavé pláštěnky. Po náročné cestě následovala už jen jedna hra a šlo se spát. Vlastnoručně zbudované přístřešky jsme naštěstí nemuseli použít. Druhý den se počasí alespoň trošku umírnilo a pouze celý den mrholilo, my jsme si ale nenechali zkazit náladu a dál bojovali proti sobě o titul krále Železného trůnu. Některé hry byly logické (hlavolamy), některé fyzicky náročné (běhání s pytli), některé pro odvážné (plavání ve vodě), jiné zase pro vášnivé jedlíky (mořské plody, červi, zmrzlý špenát). Nečekaná spojenectví, emoce, vyhnanství…..to vše gradovalo a působilo jako mocná rozbuška při rozhodování o tom, kdo již dál ve hře nebude pokračovat.Okruh možných vítězů se tak začal zužovat.

Ze začátku měli navrch Starkové, ale Lannistři je brzy začali dohánět. Po náročném sobotním dni následovala nelehká sobotní noc plná překvapení a bratrovražedných soubojů, aby se nedělního rána dožilo jen 5 osob – nového rodu Targaryenů.Tady už nastal boj každý s každým. O to byla spojenectví a dohody zapeklitější a kdo chtěl vyhrát, musel být v silné alianci, nebo schopen vyhrát všechny souboje. Boj byl velice vyrovnaný, ale vyhrát může jen jeden. Královnou Západozemí a vládkyní Železného trůnu se nečekaně stala Katka Rybenská.

Více fotek je ke shlédnutí zde