VÝPRAVA SVĚTLUŠEK DO TOULOVCOVÝCH MAŠTALÍ

O víkendu 22.-24.5.2022 vyrazily světlušky již podruhé do Toulovcových maštalí. V pátek nás vyzvednul pronajatý autobus, od kterého si z Proseče musely světlušky nést všechny svoje věci až ke srubu. Po zabydlení se nás čekala venkovní noční hra, při které světlušky hledaly v okolí srubu slova, která pak musely použít v příběhu. Příběhy jsme si přečetli předtím, než jsme šli spát.
V sobotu jsme po rozcvičce a vydatné snídani vyrazili na celý den ven. Objevovali jsme krásné skály a naším cílem byla hlavně Pivnice. Mezi skalami jsme potkali dokonce i mloka, který už se tak často nevídá. V době oběda světlušky samy nachystaly ohniště a opékáčky, zapálily oheň a všichni jsme si opekli párky.
Po obědě jsme vyrazili dál, protože jsme věděli, že nám ještě kus cesty zbývá a hlavně jsme netrpělivě vyhlíželi studánku, pro doplnění vody. Délku trasy jsme nějak neodhadli, a tak hodinky některých světlušek ukazovaly u srubu něco okolo 18 km. Trasa byla velmi náročná, skoro až na hranici našich možností, ale i tak to světlušky s přehledem zvládly a zbyla jim energie i na pomoc s večeří, ke které byly špagety.
Neděle už se nesla v duchu drobných her, úklidu a po obědě následovala cesta zpět k autobusu a domů.