OBNOVENÍ SKAUTSKÉ ČINNOSTI

Vážení rodiče,

rada skautského střediska Klen Bystřice nad Pernštejnem rozhodla, že od 1. června 2020 lze za jasně stanovených pravidel znovu obnovit skautskou činnost. Jedná se v tuto chvíli o družinové a oddílové schůzky, které se mohou konat za následujících podmínek a které budou vedoucí po účastnících vyžadovat:

  • Každý účastník nejpozději na začátku první schůzky předloží vedoucímu písemné čestné prohlášení zákonného zástupce o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. Čestné prohlášení najdete v příloze.
  • Účastnit jakékoliv aktivity se může pouze osoba, která je bez akutních zdravotních potíží odpovídajících virovému infekčnímu onemocnění. Vedoucí má právo vyloučit účastníka z programu v případě podezření na onemocnění.
  • V případě konání schůzek v uzavřených budovách je nutné nosit roušky. Budou však upřednostňovány venkovní aktivity před těmi v klubovnách, venku děti roušky nosit nemusí.
  • Během všech provozovaných aktivit je nutné dodržovat mezi účastníky doporučený rozestup 2 metry.
  • Každý účastník provede na začátku a po ukončení akce dezinfekcí rukou.

Jsme si vědomi, že program schůzek bude těmito pravidly omezen, nicméně považujeme za důležité činnost obnovit. Žádáme všechny rodiče, aby se chovali zodpovědně a neposílali na schůzky účastníky s jakýmkoliv projevem nemoci či nachlazení. Děkujeme za pochopení a v případě dotazů se neváhejte obrátit na jednotlivé vedoucí oddílů.

V Bystřici nad Pernštejnem dne 29. 5. 2020

Za Junák – český skaut, středisko Klen Bystřice nad Pernštejnem, z. s.
Luboš Gável – vůdce střediska