SKAUTSKÁ ČINNOST DO ODVOLÁNÍ ZASTAVENA

Vážení rodiče,

vedení Junáka – českého skauta rozhodlo, že od 11. března 2020 do odvolání bude pozastavena veškerá běžná skautská činnost. Jedná se o družinové schůzky, oddílové schůzky, výpravy, závody i akce skautského vzdělávání.

Jde o těžký krok, který navazuje na rozhodnutí přijímané státními institucemi v souvislosti s aktuální epidemiologickou situací. Jako skauti a skautky cítíme naši společenskou odpovědnost a chceme jednat s ohledem na ochranu starších a oslabených spoluobčanů. Jsme přesvědčeni, že jde o dobrý preventivní krok ve správný čas. Jako vedoucí a činovníci využijeme tento čas k plánování a přípravě budoucích akcí, především pak letního tábora. Pevně věříme, že se tábor o hlavních letních prázdninách bude moci uskutečnit. V tuto chvíli to však nejsme schopni garantovat, a proto vás žádáme o strpení s vyjádřením ohledně přihlašování dětí na letní tábor. I přes pozastavení běžné činnosti budeme udržovat kontakt s našimi členy alespoň prostřednictvím sociálních sítí a elektronické komunikace. V tomto ohledu vás prosíme o součinnost a případnou pomoc při domácím plnění skautských odborek a stezek.

Doufáme, že skautskou činnost budeme moci co nejdříve obnovit, o čemž vás samozřejmě budeme okamžitě informovat. Věříme, že budeme našim členům schopni zrušený program vynahradit. Děkujeme za pochopení.

V Bystřici nad Pernštejnem dne 10. 3. 2020

              Za Junák – český skaut, středisko Klen Bystřice nad Pernštejnem, z. s. 
                          Luboš Gável -  vůdce střediska