Halloweenská výprava Histerolu

1. listopadu 2019 jsme se s oddílem Histerolu sešli u staré skautské klubovny na Lužánkách, kde jsme posbírali pár nezbytností a neohroženě vykročili vstříc vlakovému nádraží. Hned na úvod jsme si rozdali čísla, abychom se mohli kdykoliv pohodlně spočítat. Cestou do Nedvědice jsme ve vagonu potkali skautku Fíbí, se kterou jsme si vyměnili pár tipů na výpravu. Když jsme dorazili do Nedvědice, vylodili jsme se z vagonu a se záplavou čelovek se vydali „strmým kopcem“ vstříc prozatimnímu domovu – chatě Mansberk. Ačkoliv nám počasí moc nepřálo, nedali jsme se a dorazili až k myslivecké chatce, která skýtala teplo a celkově všechno, co jsme potřebovali. Zbytek večera probíhal v duchu tvoření halloweenských masek pomocí nejrůznějších barviček na obličej.


Následujícího rána bylo počasí takzvaně pod psa. Ani to však nezabránilo „škodolibému Tomovi“ v „příjemné“ venkovní rozcvičce, na kterou budou jistě všichni ještě dlouho vzpomínat. Následovala snídaně a výšlap spojený se stavbou přístřešků před deštěm, kterého bylo toho dne bohužel požehnaně. Jako kompenzace za tuto újmu na komfortu nám posloužil veliký hrnec česnečky, který nás prohřál od hlavy až k patě. Navazující aktivitou bylo pečení a následné zdobení halloweenských marcipánových sušenek a mumií z párků a listového těsta. Zde každý mohl dát volnou ruku své fantazii a kreativitě. Kdo zrovna nepekl, ten hrál městečko palermo nebo jiné deskové hry. Večer samozřejmě proběhly „strašidelné hody,“ kdy jsme zbaštili všechno, co jsme napekli.
Než jsme se nadáli, byla tu neděle a to znamenalo jediné uklidit a pospíchat na vlak. A tak jsme to také udělali. Koupili jsme lístky, vrátili se do Bystřice a rozešli se domů. Myslím, že se výprava povedla a už teď se snad všichni těšíme na další!
Za oddíl Histerolu (S)Káťa

Tento záznam byl publikován v Histerol . Uložit odkaz do záložek.