Napříč Prahou přes 3 jezy

Ve dnech 27. – 29. září se uskutečnila první výprava skautského oddílu Histerol do Prahy, kde jsme se zúčastnili každoroční akce – Napříč Prahou přes tři jezy. Sraz byl jako na schůzku u klubovny, odkud jsme se vydali na nádraží. Vyjížděli jsme vlakem směr Praha. Přestup ve Žďáře proběhl v pořádku, ale po příjezdu do Prahy nastalo mírné zmatení kvůli dopravě ke klubovně, v níž jsme měli spát. Díky vedoucím jsme ale dorazili na správné místo, kde nás už vyčkával Milan. Tam jsme se najedli, nachystali spaní a plni očekávání co nám druhý den přinese, jsme šli spát.

Ráno se nechtělo nikomu moc do vstávání, ale protože jsme chtěli splout tři jezy, tak vstali všichni. Nasnídali jsme se, potom jsme se nachystali na vodu (někteří méně, jiní více) a pomalu vyrazili na nedalekou zastávku autobusu Slávia. Na splutí jsme dorazili akorát, abychom si stihli vyzvednout věci a nemuseli vůbec nikam spěchat. Šli jsme si tedy vyzvednout lodě, vesty padla…. Na splutí řeky jsme měli 2 baraky, 2 šestimístné rafty a jeden čtyřmístný. Posádky měly dobrou morálku a naštěstí se nikdo moc nebouřil. Skoro všichni byli s plavbou spokojeni a namočení bylo zanedbatelné.

Po proplutí pod spoustou mostů, Karlova nevyjímaje, jsme vytáhli lodě na břeh, něco málo pojedli a vydali se zpět na klubovnu. Tam jsme si zahráli pár her, najedli se vydatné obědovečeře, děti najednou záhadně získali zpět ztracenou energii a chvilku jsme pobyli uvnitř. Večer jsme si vyšli na krátkou procházku po Praze, na které jsme si zahráli pár her. Na cestě zpátky na klubovnu jsme se vmísili mezi spoustu fanoušků Slávie, ale naštěstí se nikdo neztratil. Pak jsme byli na klubovně ještě chvilku vzhůru, ale brzy se šlo spát, protože jsme druhý den museli brzo vstávat.

Ráno se nikomu nechtělo, ale po veselém budíčku vstali všichni a začali se balit a ti co měli sbaleno, se mohli jít nasnídat. Pak bylo potřeba uklidit, ale i to proběhlo v pořádku. Nazpátek jsme jeli opět tramvají a metrem. Tentokrát nebyli vůbec žádné potíže. Nakonec jsme se i všichni posadili do kupé. Na nádraží v Bystřici se setkali rodiče se svými ratolestmi a všichni se vydali šťastni a plni zážitků domů.

Tento záznam byl publikován v Histerol . Uložit odkaz do záložek.