Čtyřlístek v Brně

V pátek 12. dubna jsme si se světluškami dali sraz na bystřickém vlakovém nádraží. Naším cílem bylo Brno, přesněji skautská klubovna na Pivovarské, kterou už jsme jednou využili na střediskovou výpravu. Přizvali jsme také čtyři benjamínky, Elenku, Verunku, Denisku a Gabču, které od září budou patřit do naší světluškovské rodiny a naše přerostlé světlušky, které již patří do skautského oddílu. Nakonec se k nám připojily jenom Varan s Verčou a také Jára. V počtu 17 dětí a 4 vedoucí jsme vyrazili směr Pivovarská. Cestou nás čekaly mírné komplikace v podobě náhradní autobusové dopravy, ale nakonec jsme vše zvládli. V Brněnské MHD jsme působili trošku provokativně v takovém počtu a s báglama. Po příjezdu na klubovnu jsme se ubytovali a vzhledem k večerním hodinám pouze navečeřeli a pustili si pohádku na počítači. Večer se k nám připojily ještě Majda se Simčou.

Ráno jsme očekávali, že se dětem nebude chtít vstávat, ale podařilo se nám opustit klubovnu včas a před bránou ZOO jsme stáli dokonce pár minut před otevřením. Zjistili jsme malý zádrhel. Mamut zapomněl v klubovně úkoly do ZOO, a tak se musel vrátit. Vstupenku jsme mu nechali na vrátnici. Paní pokladní se trochu divila, když jsme řekli, že si ji vyzvedne Mamut. Čekání na Mamuta jsme si zkrátili na dětském hřišti v ZOO. Pak už jsme se ale rozdělili do dvou družin a začali plnit úkoly. Medvědy jsme sice neviděli, protože byli zalezlí, ale surikaty, vlky, žirafy a spoustu dalších zajímavých zvířat se nám podařilo zahlédnout. Po ZOO se k nám alespoň na chvíli přidal ještě Andílek.

Původně jsme měli v plánu po ZOO uvařit si oběd na tábořišti u hradu Veveří, ale počasí bylo proti nám. K hradu jsme se dopravili parníkem v okamžiku, kdy v jeho podhradí končila rekonstrukce bitvy. Posbírali jsme pár prázdných nábojnic a vydali se na autobus zpět do centra. První autobus nám bohužel ujel a další jel až za hodinu. Obešli jsme tedy celý hrad. Jízda busem zpět na klubovnu byla náročná. Jednak jsme z velmi chladného počasí nastoupili do přetopeného autobusu a jednak už toho všichni měli celkem plné kecky. Julča například usnula jako bezodomovec mezi zábradlím a harmonikou autobusu. Po příjezdu na Mendlák skočili Jíťa s Mamutem nakoupit suroviny na pozdní oběd, spíš večeři a my rovnou do klubovny. Sice pozdě ale přece jsme si uvařili výborné špagety se salsou a sýrem. Vařit v kotlíku na vařiči, který vyhazuje pojistky byl zážitek, ale zvládli jsme to.

Ráno už jsme neměli nic v plánu. Vyhodnotili jsme úkoly ze ZOO a připomněli si důležité informace o některých obyvatelích ZOO. Následoval úklid a Mamutův běh z nádraží s lístkama na MHD a vlak. Naštěstí jsme vše stihli téměř podle plánu a vydali se na strastiplnou cestu zpět do Bystřice.

Napsat komentář