Tréninková výprava vlčat

V sobotu 13.4. jsme se sešli u staré skautské klubovny v 9:00, vedoucí Pepa čekal však pro jistotu u kulturního domu, odkud došel s Pepíkem a tak byl mančaft kompletní. Sešlo se tedy 10 dětí – Pepík, Tom, Luboš a Matěj, Mára, Piškot, Filip a Jirka, Kryštof, Dušan. Z vedoucích tentokráte ve slabší účasti dorazili Pepa, Filip a Einstein. Příprava probíhala následovně – v rychlosti se sbalit a stíhat vlak v 9:30 na nádraží do Rožné. Tedy Pepa a Filip vyrazili s kluky na vlak a já jsem sbalil v klubovně vybavení, jel nakoupit jídlo a odvezl na sběrný dvůr část odpadků, které kluci nasbírali na pondělní schůzce s Vítkem. Setkali jsme se na Zřícenině hradu Rožná, odkud jsme po prozkoumání minerálů, okolních skalek a završení hry na středověké městečko vyrazili směr teletník u Rožné, kde jsme ze zaparkovaného auta vyzvedli suroviny na vaření oběda. Následovala cesta k Josefovu, a odtud k požární nádrži za zlatkovským hřištěm. Kde si některé děti zahrály na honěnou se „špendlíkem a pumpičkou“.

Prošli jsme vesnicí Zlatkov a kolem místního kravína, kde pro děti byla velkou atrakcí telata. V igelitovém pytli je část potravin na oběd a kotlík na vaření oběda. Igelit chrání vlčata proti ušpinění od sazí.Následovala cesta kolem malého kaliště ke Zlatkovské hoře, kde jsme si o těžbě uranu něco řekli a uvařili pozdní oběd. Šéfkuchařem byl Mára, který nakrájel maso. Výjimečně se vařilo ve dvou kotlících. V jednom rýže a ve druhém maso. K obědu byla rýže s pomazánkovým máslem a správně ochucená kuřecí prsa.
Odtud vlčata vyrážela opět pouze pod vedením Filipa a Pepy směrem ke klubovně. Po obědě jsem se vrátil k autu u Rožné, dojel do klubovny a umyl kotlíky od oběda. Chvíli jsem čekal na rodiče a pak jsme společně čekali na vlčata, která měla zpoždění cca. 15 minut.
Proč tréninková výprava? Po kratších podzimních a zimních výpravách se jednalo o první delší výpravu, kdy se kluci museli popasovat s délkou trasy cca. 9-11 km. Záměrně, protože v závěru školního roku (15. – 16.7.) nás čeká pochod Po třech hradech.

Tento záznam byl publikován v Dvojka . Uložit odkaz do záložek.