Lovci draků

Vyrazili jsme v pátek odpoledne vlakem směrem na Žďár nad Sázavou, kde jsme přestoupili a pokračovali rychlíkem na Přibyslav. Cesta celkem utekla a po hodině ve vlaku jsme už stáli na přibyslavském nádraží. Ubytovali jsme se na klubovně a vyrazili se projít po městě. Prošli jsme cestičkami kolem kostela a začali hledat štolu, ve které dříve přebýval drak. Nakonec jsme ji objevili, ale drak tam nebyl a taky začalo pršet, proto jsme se s malou zastávkou u sochy Jana Žižky vydali na klubovnu.

Druhý den jsme vyrazili na draka. Proti proudu Sázavy do nedalekého Ronova, kde ho prý viděli naposled.  Cestou jsme trochu potrénovali techniky boje z drakem, ačkoliv myslím že souboj z blízka naše vlčata dostatečně procvičila už večer, když měli jít spát. Draka jsme nakonec objevili, ale na souboj nedošlo, protože se nestihl v noci vrátit do doupěte a na denním světle zkameněl.  Místo masa z draka jsme tedy do guláše dali klobásky, které měly sloužit jako návnada na draka. Po vydatném obědě, kterého bylo trochu málo se vedoucí dojedli závinem a jablkem.

Pokračovali jsme zpět na klubovnu, kde jsme se pokusili uvést vše do původního stavu a vyrazili na vlak. Cesta domů proběhla celkem bez problémů, kluci se dobře bavili a my se snažili neusnout. Myslím, že výpravu si všichni užili a ačkoliv to nebylo tolik vidět určitě byli unavení i kluci. 

Tento záznam byl publikován v Dvojka . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář