Rock 4 skaut 29.6.2018

Již po čtvrté uspořádal Smyčcový orchestr Něhoslava Kyjovského koncert Balady a romance. Jedná se o jedinečnou kombinaci smyčcového orchestru doprovázeného rockovou skupinou. Ten letošní se konal 29. 6. 2018 v rámci Bystřického léta a jeho cíl byl rovněž jedinečný. Veškerý výtěžek sbírky půjde na podporu stavby nové skautské základny a všichni protagonisté i zvukaři se vzdají nároku na honorář. Že to zní jako sci-fi? Nikoliv. Ochota bystřických umělců pomoci skautům a spolku handicapovaných Usměváčci k nové klubovně pomohla vytvořit nezapomenutelnou atmosféru jednoho z posledních červnových večerů.

Celý koncert se uskutečnil pod taktovkou Lenky Macháčkové, o které možná málokdo ví, že již téměř 20 zastává nejdůležitější funkci na našem skautském táboře a to kuchařky a zdravotníka v jedné osobě. Před několika lety se stala právoplatnou členkou našeho střediska, neboť složila skautský slib.


Na odpoledne jsme pro všechny rodiče s dětmi připravili zábavný program. k vyzkoušení byly aktivity jako střelbu z luku, jízdu na koloběžce, chůze na chůdách, hledání pokladu pomocí GPS, lacros či bumper bally. Usměváčci zajistili malování na obličej, takže si každé dítě mohlo odnést ozdobu na vlastní tváři a Lezci z Vysočiny postavili lanovku a malou lezeckou stěnu. Před zahájením koncertu převzal vedoucí našeho střediska Luboš Gável – Upír společně s nejstarším členem našeho střediska Janem Pavláskem – Songem z rukou místostarosty města Bystřice nad Pernštejnem Josefa Vojty ocenění „Nositel tradic Bystřicka“, jehož jsme se pro rok 2018 stali držitelem. Této pocty, kterou nás ocenilo nejen město, ale i Mikroregion Bystřicko si velmi vážíme.

V 21.00 začala hlavní část programu – očekávané Balady a romance. Zazněly například skladby Láska, necestuj tým vlakom skupiny Team, skladba z populárního filmu Piráti z Karibiku, metalové trháky od skupiny Nightwish nebo závěrečná Given Up! od skupiny Linkin Park při nemž se i sedící publikum postavilo a sedmiset hlavý dav burácel nadšením.

Pro všechny návštěvníky koncertu jsme otevřeli „Skautskou kavárnu“, která také fungovala na bázi dobrovolného příspěvku. Nabízeli jsme
návštěvníkům perlivou limonádu z domácích šťáv, např. mátovou, bezovou nebo rakytníkovou. Dále jsme pomocí presovače vařili kávu a ve večerních hodinách, kdy už teplota trochu poklesla, také čaj a svařené víno. Maminky, babičky a tetičky našich malých skautů napekli spoustu sladkých i slaných dobrot, takže ani o něco k zakousnutí nebyla nouze. A po záverečné písničce nastal útok na zbylé zásoby od vyhladovělých ale maximálně spokojených účastníků koncertu.

Velice si vážíme podpory všech, kteří se na přípravě a realizaci koncertu podíleli. Společnými silami a hlavně díky štědrosti všech návštěvníků koncertu se nakonec podařilo vybrat 85 500 Kč a 20 Euro k tomu. Ještě jednou děkujeme všem, kteří přiložili ruku k dílu nebo přispěli a pomohli nám tak přiblížit se o pořádný krok nové klubovně.

Napsat komentář