Březácké Jizerky vol.1

Z Prahy, Bystřice nad Pernštejnem, Brna a dokonce i Břeclavi vyrazila 16. 3. 2018 skupina vedoucích a přátel střediska Klen. Po delší době se tak uskutečnila výprava Březového kmene. Sešli jsme se po osmé hodině večerní u chaty Bobovky v Tanvaldu v Jizerských horách.

Vystoupit z komfortní zóny, hodit na záda krosnu, spacák, být tři dny bez záchodu… už pro nás není tak jednoduché, ale za ty zážitky a srandu to nakonec vždy stojí! V jedenácti účastnících jsme vystoupili na chatu, kde nás čekala tma a chlad. My ho rázem rychle proměnili v teplo a smích. Hrálo se na kytaru, zpívalo, povídalo a ochutnávaly dobroty co kdo donesl.
Sobotní den byl ve znamení velkých sportovních výkonů. Rozdělili jsme se na běžkáče – Šušu a její gang ve složení Radim, Sámo, Amazoňan, Pepa a Upír, kteří ujeli přes dvacet kilometrů nelehkým zasněženým terénem za velmi povětrného počasí. Ti nejotrlejší si prorazili cestu panenským prašanem až na vrchol Jizery. Odměnou jim byl silný vítr, který jim i tak vmetl do tváře úsměv. Druhá skupinka sjezdovkáčů pod vedením Láďi a jeho slepičince ve složení Adéll, Adr a Verča si užívali svahů nedalekého Tanvaldského Špičáku. Po sportovním výkonu musí následovat zasloužený relax, a proto jsme seběhli kopec ze základny Modrá Hvězda a zašli do sauny. Byl to příjemný odpočinek, který jsme strávili povídáním a vymýšlením dalšího programu.


Na večeři Medička s Adéll připravily nejdokonalejší langoše dle receptu naší milované Leničky. Původně je měla dělat Andy, ale ta na poslední chvíli onemocněla a nejela. Jeden koštovací jsme jí však nechali. Byly opravdu znamenité. Večer jsme pak dlouho do noci povídali, zpívali, hráli hry a polemziovali nad našimi dospělými životy – děti, svatby, bydlení… Ač si to nechceme přiznávat tak stárneme. Ale vědomí toho, že máte okolo sebe tak skvělou partu je prostě nedocenitelné a sdílení společných radostí i problémů je pak mnohem snazší. To potvrdila naše hra z dětství EXPRESS, do níž jsme se naprosto ponořili.


Nedělní ráno bylo lehce hektické, jelikož někteří chtěli ještě sjezdovat, takže se rychle sbalili, aby užili alespoň dvě hodiny slunečného lyžování. Ostatní uklidili, předali chatu a poté se připojili na svah. Tam využili místních bob – pytlů a po pozdním obědovém obžérství jsme se zase rozjeli zpět našim domovům. Více takovýchto super akcí, staříci! Vaše Šušu