Čtení do oušek Benjamínkům

Ahooooj, jsme zase tadýý…křičí všichni Ježečci. Vážené skautky, skauti a přátelé skautingu! Na vědomost se dává, že proběhla opět veleúspěšná výprava našich nejmenších Benjamínků – Ježečků.

Náš velký večer započal vlastně na nákupech. Víte proč nebyly ten den k sehnání žádné špekáčky, ba ani párky v širém okolí ? Jelikož se hned po schůzce v pátek 16. února, když nás rodičové předali do péče Simči, Léni a Toma, šli opékat za klubovnu ty naše lahodné, nejenom v Penny a Albertu zakoupené uzeniny. Tu s rohlíkem, tu s chlebem. Gábinka, Verunka, Elenka, Matyášek, Tadeášek, Matýsek, Jaroušek, Kubík a Kryštůfek se báječně bavili společným hraním se Světluškami a když přišla řeč na opékání špekáčků, okamžitě jsme nastartovali zimní oblékání abychom mohli být u zapalování ohně.

Pravda, mrazivé podmínky panovaly ale o to bylo vše lákavější. Kdo z vás opékal párky v nějakých mínus šesti ? Teplá večeře….co víc si přát. Po doslova „sněžném párku“ – to když Tadeáškovi spadl špekáček do sněhu – jsme se Světluškami hráli nové hry, například housenka je bezva zpestření klidně i na dvě hodinky. A nasmějete se.To si vezmete židle a narovnáte je do kolečka. Hráči sedí na židličkách uvnitř kruhu. Počet židliček musí být vždy o jednu menší než počet hráčů. Cílem hry je nepustit vybraného hráče, který „hledá svojí židli“ na volné místo. Někdy kolem xté hodiny večerní jsme se proměnili v ‚Převlékače Klubovní‘ a jali se chystat spacáky a karimatky. Jakmile Ježečci uslyšeli Tomův příběh o žárovce, nastražili uši… každého zajímalo jak to dopadne… I čtení do oušek na dobrou noc proběhlo abychom ukolébavkou od Jaromíra Nohavici ukončili den.

Druhý den ráno přijela Lenka se snídaňovým menu a Simča. Chleba, máslo, šunka, sýr a vynikající koláč, který ocenili kluci. K pití damstvu a panstvu bylo podáváno výborné Téé. No a když přijeli ráno rodiče, samozřejmě se nikomu domů nechtělooooo. Takže se akce vydařila a Benjamínci se už těší na další nocování ..….